Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Toamnă bogată īn licitaţii IT

15 Martie 2010



Mai multe companii şi instituţii publice au anunţat în acest an licitaţii pentru sisteme şi soluţii IT&C, ceea ce ar putea însemna o revigorare a industriei IT româneşti, destul de afectată de criza de pe plan mondial. Campionul informatizărilor anunţate este Ministerul Administraţiei şi Internelor, în fruntea căruia se află un fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Dan Nica.


Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi structurile aflate în subordinea sa au anunţat organizarea mai multor licitaţii IT pentru toamna acestui an.


MAI va organiza, în 5 octombrie, o licitaţie pentru achiziţionarea unui sistem informatic integrat pentru Casa de Pensii a instituţiei, valoarea estimată a contractului ridicându-se la 25,3 milioane de lei. Contractul se va derula pe o perioadă de 14 luni şi presupune achiziţionarea de pachete de aplicaţii software şi sisteme informatice. Oferta câştigătoare se va stabili după criteriul „preţul cel mai scăzut”.


Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, aflată în subordinea MAI, trebuia să organizeze pe 17 august o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii de conversie a 1,731 milioane de cărţi funciare, într-o bază de date textuală şi arhivă digitală. Această procedură a fost suspendată în baza art. 2561(3) din OUG 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare.


Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a programat o licitaţie pentru data de 22 septembrie, pentru echipamente hardware şi licenţe software de 9,45 milioane de lei, pentru aplicarea programului european EUCARIS, privind controlul transfrontalier al comerţului cu vehicule furate. Echipamentele hardware şi licenţele software vor fi livrate Ministerului Administraţiei şi Internelor, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.


Ministerul Apărării Naţionale (MApN) este mai interesat de achiziţionarea de imprimante. Prin intermediul UM 02415 din Bucureşti, instituţia a publicat un anunţ de participare în vederea încheierii unui acord-cadru pe trei ani, privind achiziţionarea de imprimante. Ministerul estimează că va plăti suma de 1,6 milioane de euro, fără TVA. MApN intenţionează să achiziţioneze imprimante laser, imprimante matriciale şi imprimante cu jet de cerneală.


Tot în luna octombrie, în data de 2, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) va organiza o licitaţie pentru achiziţionarea unui sistem informatic de management şi arhivare electronică a documentelor, valoarea estimativă a contractului, care va avea o durată de patru ani, ridicându-se la 3,57 milioane de euro. Contractul presupune furnizarea de aplicaţii software şi servicii de arhivare computerizată, instalare de computere şi de echipament de procesare a informaţiilor.


Compania Electrica va organiza, în 24 septembrie, o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii informatice, valoarea estimativă a contractului, care se va derula pe o perioadă de 39 de luni, ridicându-se la 9,84 milioane de euro. Contractul presupune furnizarea de servicii de arhivare computerizată şi procesare şi stocare de date, precum şi servicii de dezvoltare şi configurare de software şi de recuperare a aplicaţiilor în caz de accident informatic.


S&T România, Omnilogic şi Frontal Communication vor furniza Companiei Naţionale Imprimeria Naţională (CNIN) echipamente IT&C pentru gestiunea şi emiterea paşapoartelor electronice, contractul ridicându-se la 31,49 milioane de euro.
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) va organiza, în 15 octombrie, o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente IT&C şi aplicaţii software destinate dezvoltării unui portal de servicii online, valoarea contractului fiind estimată la 64,6 milioane de lei. La finalizarea proiectului, ONRC va furniza online 34 de servicii, din care 24 vor fi nou create. De asemenea, portalul ONRC va avea inclusă şi o soluţie de plată online a serviciilor.


Hidroelectrica va organiza în luna septembrie două licitaţii pentru achiziţionarea de servicii de telefonie fixă şi internet şi mentenanţă aplicaţie software de management economic şi financiar, valoarea cumulată estimativă a contractelor fiind de 6,43 milioane de euro. Valoarea estimată a contractului de furnizare a serviciilor de telefonie fixă şi internet este de 3,808 milioane de euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite